Hlavní obsah

Sníh překvapil, od pondělí až 13 st. tepla

Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na mnoha místech republiky, zejména v její západní části ale i v Praze, bylo v pátek ráno bílo. Sníh překvapil. Teplé počasí, které má od pondělí až do středy příštího týdně být způsobí, že se neudrží a rychle roztaje. Stoupnout mohou hladiny některých řek a místních potoků.

Foto: Monika Dušková
Článek

"V horských oblastech Prachaticka a Českokrumlovska napadlo do pátečního rána až 10 centimetrů sněhu a to zkomplikovalo řidičům cestu," řekl Právu v pátek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze. Podle něj to zřejmě byl jeden z posledních pozdravů zimy.

"O víkendu bude spíše uplakané počasí s občasným deštěm nebo mrholením, které na horách ještě bude přecházet ve sněžení. Nevylučujeme, že některé vozovky mohou namrzat. Od pondělí do středy ale dostaneme už skutečný pozdrav jara," uvedl Seifert.

Mráz až na konci týdne

V pondělí nás sice čeká také oblačno, občas déšť, ráno místy mlhy, ale noční teploty již nebudou pod bodem mrazu jako o víkendu ale nad ním. Přes den by mělo být až 12 stupňů tepla.

Ještě teplejší počasí se očekává v úterý, kdy odpolední teploty se vyšplhají na 13 stupňů.

Postupně od středy do soboty se ale vrátí chladné počasí. s oblačností a občasným deštěm, který bude od středních poloh přecházet ve sněžení .Noční teploty v závěru příštího týdne opět klesnou pod nulu až na -5 a denní budou v rozmězí 3 až 7 st.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám