Hlavní obsah

Meteorologové varovali před námrazou, silnice pokryl sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na většině území Česka v noci na sobotu sněžilo, na řadě silnic zůstává sníh. Stalo se několik nehod. Řidiči by při jízdě měli být obezřetní, uvedli silničáři. Meteorologové pro sobotní ráno vydali výstrahu před námrazou pro celou republiku. Přes den čekají sněhové přeháňky.

Foto: Právo

Sníh komplikoval dopravu v Královéhradeckém kraji

Článek

„Během noci se bude vytvářet náledí, místy zmrazky,” varovali v pátek meteorologové s tím, že nebezpečí se týká celé republiky. Řidičům doporučují jezdit velmi opatrně. Riziko se týká i chodců. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,” varuje ČHMÚ.

Na Vysočině jsou hlavní tahy včetně dálnice D1 po solení mokré, na některých silnicích nižších tříd leží ujetá vrstva sněhu. Podle policie je ledovka na silnici 348 u Humpolce, kde kolem 7:00 havarovala dodávka.

Na hlavních tazích v jižních Čechách leží rozbředlý sníh, v regionu se stalo několik dopravních nehod.

Jaro má zpoždění, od půlky týdne už by ale velká zima přijít neměla

Počasí

V Libereckém kraji na horách se kvůli větru tvoří sněhové jazyky. Na nebezpečí námrazy upozornili cestáři na Jablonecku či v okolí Nového Boru.

Sníh pokryl i cesty v Ústeckém kraji. V Krušných horách na nich leží ujetá vrstva sněhu. Pozor si musejí dát motoristé na dálnici D8 před hranicemi s Německem, kde hrozí tvorba náledí.

V Královéhradeckém kraji sněžilo na Trutnovsku a Náchodsku, vrstva ujetého sněhu pokrývá nesolené silnice v Krkonoších a v Orlických horách.

V Pardubickém kraji musejí být řidiči opatrní zejména na Chrudimsku, Orlickoústecku a Svitavsku. V Železných horách může vítr tvořit sněhové jazyky.

V Olomouckém kraji musejí řidiči počítat se sněhem na silnicích především na Jesenicku. Na Olomoucku leží zbytky sněhu na silnicích druhých a třetích tříd. V horských oblastech Vsetínska leží na silnicích ujetá nesouvislá vrstva sněhu krytá posypem.

Sněžilo i v části Jihomoravského kraje, kde provoz na silnicích komplikuje i námraza.

Změna času: Kdy a proč se střídá zimní a letní čas?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám