Hlavní obsah

Sníh komplikuje dopravu

Husté sněžení komplikuje v úterý odpoledne dopravu na severu a západě Čech. Havarované kamiony na čas zablokovaly dálnici D6 u Jenišova. Meteorologové varovali před sněžením na severu Čech s tím, že napadnout může až 15 centimetrů sněhu.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Karlovarském kraji zůstává sníh ležet na silnicích a i ve městech pod ním vzniká kluzká vrstva. Špatně sjízdné jsou i hlavní tahy. V kraji přibývá dopravních nehod.

Po 17. hodině kamiony zablokovaly dálnici D6 u Jenišova. Kvůli nehodě, kterou se ostatní kamiony snažily objet a uvízly, byla odpoledne zablokovaná dálnice D6 ve směru z Chebu do Karlových Varů.

Dálnice byla neprůjezdná a za nehodou se tvořily kolony aut. Opět průjezdná byla dálnice kolem půl osmé večer.

Také sever Královéhradeckého kraje zasáhlo odpoledne sněžení. Na silnicích všech tříd na Trutnovsku se vytvořila vrstva rozbředlého sněhu. V Krkonoších je na silnicích ujetá vrstva sněhu, která je místy zledovatělá. Rozbředlý sníh leží i na silnicích nižších tříd na Jičínsku, kde si řidiči musejí dát pozor i na větve padající pod tíhou mokrého sněhu, uvedli silničáři.

Rovněž v Libereckém kraji začalo odpoledne znovu sněžit, i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a silničáři doporučují zvýšenou opatrnost.

Problémy ale mohou mít kamiony. Už ráno sjel jeden do příkopu na silnici I/10 u Turnova ve směru na Malou Skálu. Odpoledne zablokoval kamion silnici třetí třídy v Karlovicích, další zkomplikoval dopravu na silnici I/13 ve směru na Frýdlant. Pozor by si měli dát řidiči nákladních aut také ve stoupání na silnici I/9 ze Svoru na Českolipsku směrem na Rumburk.

Meteorologové rozšířili výstrahu. Napadne až 15 cm těžkého sněhu a hrozí náledí

Počasí

Meteorologové vydali pro úterní večer varování před sněhem pro části Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje. „Během odpoledne a večera může napadnout místy 5 až 15 cm mokrého sněhu,“ uvedli. Na Frýdlantsku pak očekávají i silný vítr.

Od půlnoci do středečního dopoledne pak bude hrozit zejména ve východní polovině ČR náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám