Hlavní obsah

Sněhu a mrazu se bát nemusíme, teplý podzim bude pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé počasí, které v Česku panuje od začátku září, bude pokračovat i v listopadu, tvrdí meteorologové ve svém měsíčním výhledu. Výrazně nadprůměrné teploty se očekávají v prvních dvou týdnech listopadu, ale počasí s nadprůměrnými nebo průměrnými teplotami se udrží i po zbytek měsíce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Noční teploty se v závěru měsíce budou pohybovat kolem 0°C, denní by už neměly vystupovat nad 10 °C. Z hlediska srážek bude listopad sušší. Množství srážek se bude pohybovat pod průměrem nebo kolem průměru. Četnější, i když nepříliš výrazné srážky, se předpokládají v průběhu druhé poloviny listopadu.

Období od 1. do 8. listopadu by měly podle meteorologů provázet mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty by se měly pohybovat v rozmezí od 7 až do 2 °C, během dne by to mělo být od 8 až do 14 °C, místy až 16 °C. Jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s.

V týdnu od 8. do 14. listopadu by mělo být oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ráno místy mlhy. Noční teploty od 7 až do 2 °C. Denní budou opět vysoké, a to v rozmezí od 9 až do 14 °C.

V týdnu od 17. do 23. listopadu by se mělo lehce ochladit a v tomto období by měly přijít i srážky, přesto se udrží nadprůměrné teploty. Noční by měly být v rozmezí od 5 až do 2 °C, denní se budou pohybovat kolem 10 °C.

Tento ráz počasí by se měl udržet i v poslední listopadový týden. Noční teploty by se měly držet kolem 0°C a denní by neměly přesáhnout 10 °C.

Průměrná teplota v listopadu je přitom 2,8 °C.

Nejvyšší teplota v listopadu byla naměřená v roce 2006, kdy bylo 6,7 °C a naopak nejchladněji bylo v roce 1965 s průměrnou teplotou -0,8 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám