Hlavní obsah

Sněhový kolaps na severu Čech: Jeden mrtvý, vážné nehody a uvázlé kamióny

– Nový Bor
Právo, mip

První velký dopravní kolaps letošní zimy zažil sever Čech. Nejvážnější situace byla na Českolipsku. Kvůli napadanému sněhu a těžce sjízdným silnicím uvázly na řadě míst hlavních tahů v regionu kamióny, které zablokovaly další dopravu.

Foto: HZS Libereckého kraje

Na Semilsku se převrátilo na střechu auto, v němž žena převážela dvě předškolní děti.

Článek

Na několika místech v okolí zastavily dopravu také stromy, které spadly pod tíhou nového sněhu. Těžký den má i svou oběť, na Semilsku zemřel chodec, kterého srazil sněhový pluh. [celá zpráva]

Foto: SDH Mimoň

Hasiči zasahují u nehody u Stráže pod Ralskem.

Na Semilsku došlo i k další vážné nehodě. V obci Záhoří-Proseč skončil osobní automobil mimo vozovku na střeše. Ve voze přitom zůstali zaklíněni tři lidé, z toho dvě předškolní děti.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči vyprošťují havarovaný vůz na Semilsku.

„Hasiči pomohli řidičce i dětem z vozu ven, poskytli jim první pomoc a zajistili, aby zůstaly v teple. K vytažení jejich havarovaného vozidla bylo potřeba nasadit speciální vyprošťovací automobil s navijákem a celá silnice kvůli tomu byla dočasně neprůjezdná,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Další vážné nehody řešili hasiči na silnici I/10 u Harrachova, zapadlému autobusu pomáhali v České Lípě a kamiónu zase v Jablonném v Podještědí. Velké problémy také tradičně byly na trase ze Svoru na Jiřetín pod Jedlovou, kde na obávaném kopci Šébr uvázlo několik kamiónů. Zablokovaná kvůli tomu byla i svorská křižovatka na trase z Nového Boru do Cvikova.

Foto: Michael Polák, Právo

Kamióny zablokovaly dopravu u Nového Boru.

Odpoledne se situace pomalu stabilizuje. Silnice na Šébru a ve Svoru byla po chemickém ošetření bez známky sněhu, závěje naopak zůstávaly na stejné silnici v úseku mezi Českou Lípou, Novým Borem a Svorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám