Hlavní obsah

Šmucler odchází z čela kandidátky TOP 09, bude docentem

Známý moderátor a lékař Roman Šmucler již nebude kandidovat za TOP 09 jako jednička v Karlových Varech ve volbách do Sněmovny.

Foto: Profimedia.cz

Roman Šmucler

Článek

Se stranou se ve zlém nerozchází a bude dál pracovat ve zdravotní komisi TOP09. Své místo přenechal dvojce kandidátky Václavu Malému a přesunul se na nevolitelné místo.

„Je těžko být klíčový politik Karlovarského kraje, když jsem tam fakticky jeden den v týdnu. Měl by to být někdo místní. Je to návrat k normálu, když Pražák nebude lídrem v Karlových Varech,“ řekl Právu Šmucler.

Chápeme, že plné nasazení pana Šmuclera pro naši stranu bylo časově velmi náročné a vyčerpávající. Srdečně mu děkuji za veškerou práci, kterou pro TOP 09 udělal.
předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Na jeho rozhodnutí mělo vliv i to, že se habilitoval jako docent na Univerzitě Karlově.

Spolustraníci prý chtěli, aby v čele zůstal

Na dotaz, zda ho karlovarští straníci z kandidátky vyštípali, Šmucler uvedl: „Naopak, chtěli, abych tam zůstal, ale můj vliv na vytváření politiky byl nulový a poté je těžké být lídrem. Jinak by to dopadlo jako v Občanském fóru, kde byl Rudolf Hrušínský poslancem, ale nevím, jestli vymýšlel politiku. Já samozřejmě budu dál pracovat na zdravotnické reformě ve stranickém odboru.“

"Chápeme, že plné nasazení pana Šmuclera pro naši stranu bylo časově velmi náročné a vyčerpávající. Srdečně mu děkuji za veškerou práci, kterou pro TOP 09 udělal. Jsme přesvědčeni, že jeho zkušenosti budou pro nás nadále cenným přínosem," komentoval pro ČTK Šmuclerovo rozhodnutí předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Šmucler je majitel úspěšné Kliniky a institutu estetické medicíny Asklepion, patří mu také nemocnice v Mariánských Lázních. Když loni v srpnu společně s šéfem karlovarské TOP 09 Josefem Malým prezentovali kampaň pro tehdy plánované předčasné volby, hovořili o skromné propagaci, kterou si měli kandidáti hradit převážně ze svého.

Roman Šmucler
- narodil se 8. července 1969 v Praze
- lékař, politik, vysokoškolský pedagog, podnikatel, moderátor a scénárista
- ženatý, jeho manželka Libuše Šmuclerová je generální ředitelkou Ringier Česká republika, dříve výkonná ředitelka TV Nova, společně mají dceru Justinu-Annu narozenou v roce 2001
- od roku 1991 moderoval pravidelně Studio Kontakt v ČT a příležitostné programy, například Miss Československa 1992, 1993, 4. února 1994 moderoval první přímý přenos TV Nova a dále pořady Uzel, Proč?, Tabu, Jeden proti 100. Z TV Nova odešel v roce 2005
- 23. července 2009 se stal lídrem kandidátky politické strany TOP 09 v Karlovarském kraji pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny ČR, v lednu 2010 z čela kandidátky odstoupil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám