Hlavní obsah

Sloni si pochutnali na vánočním stromu ze Staroměstského náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sloni z pražské zoo dostali od svých ošetřovatelů netradiční pochoutku. Ke konzumaci dostali vánoční strom, který v minulých týdnech dominoval Staroměstskému náměstí. Informovala o tom mluvčí zoologické zahrady Jana Ptačinská Jirátová.

Článek

„Slon dokáže sníst stromek úplně beze zbytků, sežvýkat kmen pro něj není problém. Naše sloní dámy si dnes ale nejvíce pochutnaly na samotném jehličí,“ popsala mluvčí chování samic Gulab a Shanti, které si větvě přinesly před návštěvníky do venkovního výběhu.

Stromky respektive dřevo obecně pojídají sloni s oblibou. Je důležité pro jejich zažívání, neboť jim dodává vlákninu.  Běžně sloni dostávají větve listnatých stromů, jehličnany jsou pro ně zpestřením jídelníčku. Krmení jehličnany bude probíhat i ve čtvrtek od 13. hodin a v pátek.

Slonice nevyužívaly větve pouze k prosté konzumaci, ale braly je i jako zajímavé hračky. Větve zvedaly do výšky či přenášely z místa na místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám