Hlavní obsah

Slavia a Sparta spolu proti Hniličkovi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco většina zástupců sportovních svazů podpořila setrvání Milana Hniličky v čele Národní sportovní agentury (NSA) navzdory jeho účasti na sobotní oslavě v teplickém hotelu, představitelé tradičních fotbalových rivalů Slavie a Sparty se od Společného prohlášení představitelů českého sportovního prostředí distancovali.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Milan Hnilička

Článek

Vedení obou klubů odmítla zlehčovat Hniličkovo jednání s poukazem na skutečnost, že zatímco účastníci setkání se v sobotu bavili na oslavě vládním restrikcím navzdory, sportovní kluby se potýkají s omezeními, která jim znemožňují činnost, případně ji umožňují pouze se zásadním omezením.

Oba kluby rovněž připomněly, že v pondělí zveřejněné prohlášení není stanoviskem  fotbalového hnutí.

„AC Sparta Praha a SK Slavia Praha považují za nevhodné tímto aktivním způsobem zlehčovat jednání Milana Hniličky v situaci, kdy významná část členů FAČR stejně jako ostatních sportovních svazů nemůže z důvodu dodržování hygienických a protiepidemiologických opatření provozovat sportovní činnost vůbec, profesionální sport pak s významnými omezeními, za vysokých dodatečných nákladů a bez přítomnosti fanoušků,” uvádí prohlášení, které Slavia zveřejnila na svých stránkách.

Za FAČR podepsal prohlášení na Hniličkovu podporu šéf asociace Martin Malík.

Ať Hnilička v čele sportovní agentury zůstane, zní ze sportovního prostředí

Domácí

Fotbaloví rivalové nejsou jedinými subjekty, které se postavily proti Hniličkově setrvání. K odstoupení jej vyzval i šéf úseku skoků ve Svazu lyžařů ČR Jakub Janda, který je poslancem za ODS.

Hnilička se v reakci na odsouzení ze strany veřejnosti i premiéra Andreje Babiše (ANO) rozhodl vzdát poslaneckého mandátu a věnovat 50 000 korun na charitu.

Další z aktérů setkání, liberecký policejní ředitel Vladislav Husák, byl policejním prezidentem odvolán z funkce.

Padají další hlavy. Teplický mejdan smetl i libereckého policejního šéfa Husáka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám