Hlavní obsah

Šlachta dostal od financí oficiální nabídku na práci u celníků

Právo, cht, jt

Bývalý šéf Útvaru odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta v úterý obdržel od vedení ministerstva financí oficiální nabídku na post náměstka generálního ředitele Celní správy. Právu to ve středu potvrdila jak náměstkyně ministra financí Alena Schillerová, do jejíž kompetence spadají daně a cla, tak sám Šlachta.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robert Šlachta

Článek

„Nyní vytváříme na Celní správě silný pátrací tým, tak se už víceméně nabízí, že by plukovník Šlachta mohl díky svým odborným zkušenostem, znalostem a praxi tento tým posílit. Ve středu jsem s ním a představiteli generálního ředitelství měla schůzku a dostal konkrétní nabídku,“ sdělila Schillerová během návštěvy dětského tábora ve Skočicích na Strakonicku.

Šlachta Právu sdělil, že čas na rozhodnutí má do pondělí. „Zatím nevím, jak se rozhodnu,“ konstatoval bývalý šéf lovců mafiánů. Datum případného nástupu by se podle Šlachty řešilo až podle toho, zda by se rozhodl nabídku přijmout.

V zákulisí se přitom už minulý týden mluvilo o tom, že Šlachta by měl k celníkům nastoupit 1. října.

Související téma:

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta

Bývalý šéf ÚOOZ odešel od policie po 26 letech služby před měsícem na protest proti sloučení jeho útvaru s protikorupční policií a vznikem Národní centrály proti organizovanému zločinu. Už před časem se nechal slyšet, že by chtěl i nadále pracovat ve státních službách a odmítl, že by se objevil na kandidátce nějaké politické strany. Policejní reorganizace způsobila i koaliční vládní roztržku, proti ní vystupovalo hlavně hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše.

Reklama

Související témata:

Související články

Šlachta by mohl působit u celní správy

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta by mohl působit v rámci celní správy. V pondělí to naznačila náměstkyně ministra...

Výběr článků

Načítám