Hlavní obsah

Skoro jako babí léto: Česko čeká krásný víkend

Ač hlavní část léta už skončila, v následujících dnech to tak vypadat nebude. Počasí naservíruje teploty nad 25 stupňů Celsia. Obloha navíc bude jasná. Podle meteoroložky Dagmar Honsové podobné počasí připomíná babí léto, to ale nastupuje až později.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Počasí nad Českou republikou ovlivňuje výběžek vysokého tlaku vzduchu a od jihu k nám bude pronikat teplý vzduch,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Ve čtvrtek ráno se ještě na většině území objevily mlhy, v pátek a v sobotu by se měly tvořit jen ojediněle. Mlhy se tvoří proto, že je vysoká vlhkost vzduchu, který se v noci ochladí a zkondenzuje.

Obloha v pátek a v sobotu bude jasná až polojasná, teploty se budou pohybovat mezi 22  až 26 stupni, nad ránem spadnou na dvanáct až sedm stupňů.

V neděli by se ještě mělo oteplit na 23 až 27 stupňů, během dne se ale mohou objevit přeháňky nebo bouřky. „Toto počasí může připomínat babí léto, ale nejedná se o babí léto. To meteorologicky přichází až po svatém Václavu, tedy na přelomu září a října.

Honsová upozornila, že ač slunce dělá dojem, že je slabší než v létě, lidé by neměli zapomínat na ochranné krémy, protože ozónová vrstva je stále zeslabená.

Teplé počasí by mělo vydržet nejméně do poloviny příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám