Hlavní obsah

Silný vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pec pod Sněžkou

Silný vítr ve vrcholových partiích Krkonoš zastavil v sobotu horní úsek kabinové lanovky na Sněžku. Spodní úsek z Pece pod Sněžkou do mezistanice na Růžové hoře zůstal v provozu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Většina turistů přijede na Sněžku lanovkou a dolů sejdou pěšky.

Článek

Provoz lanovky na Sněžku je možný do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině. Na hřebeny Krkonoš se turisté o tomto víkendu mohou dostat i lanovkou ze Špindlerova Mlýna na Medvědín a kabinovou lanovkou z Janských Lázní na Černou horu.

Lanovkou na Sněžku jen o víkendech

Lanovka na Sněžku od pondělí 31. října prochází pravidelnou podzimní údržbou a ve všední dny nejezdí. Odstávka je naplánovaná do 9. prosince, do té doby bude lanovka v provozu jen o víkendech a 17. a 18. listopadu.

Lanovka na Medvědín má technologickou odstávku naplánovanou od 7. do 10. listopadu, pak pojede až do 20 listopadu.

Kabinková lanovka na Černou horu bude v listopadu kromě nynějšího víkendu v provozu také od pátku do neděle 11. až 13. listopadu a ve dnech 17. až 20. listopadu.

Na hřebenech Krkonoš bylo v sobotu ráno zataženo a teplota se pohybovala těsně pod bodem mrazu, na Sněžce byly minus čtyři stupně Celsia. Po sněžení ze středy na čtvrtek na hřebenech leží několikacentimetrová vrstva sněhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám