Hlavní obsah

Silný vítr během bouřky strhl v Praze střechu

Bouřky s vydatným deštěm, které v pondělí odpoledne a večer zasáhly Česko, přerušily vlnu tropických veder. Ačkoliv bouřky provázely přívalové deště, větší škody naštěstí nenapáchaly. Pouze v centru Prahy strhl silný vítr plechovou střechu, kterou hasiči zajistili, a přívalový déšť zaplavil Divadlo ABC. Vodu odčerpávali hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Bouřka s krupobitím v pražském BraníkuVideo: Ondřej Kořínek, Novinky

 
Článek

Vítr strhl v Praze plechovou střechu uvnitř bloku domu v ulici Na Poříčí v samém centru města.

První slabá bouřka se utvořila kolem 14.00 v Krkonoších na hranicích s Polskem. Silné bouřky v souvislosti s přechodem studené fronty  vznikaly na jihu Bavorska a přesouvaly se do Česka. V časných odpoledních hodinách bouřilo hlavně na jihu Čech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Plechová střecha skončila v pondělí navečer po prudké bouřce se silným větrem ve dvoře mezi domy v ulici Na Poříčí v centru Prahy.

Krátce před pátou odpoledne dorazila silná bouřka do Příbrami a postupně se šířila do Středočeského kraje. Krátce po 19.00 dorazila do Prahy, na některých místech metropole padaly dokonce i kroupy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Silný vítr strhnul plechovou středu mezi domy v ulici Na Poříčí v centru Prahy.

Zvlněná studená fronta zatím zůstává nad Německem a bouřky se tvoří především v Alpách. Mohutná bouřka, kdy během minuty uhodí desítky blesků, se žene jihozápadním Německem a pokračuje i do Česka, bouřit by mělo i v noci.

Další bouře zasáhnou Česko, především východní Čechy, Moravu a Slezsko v úterý. Měly by být velmi silné doprovázené přívalovými srážkami s úhrny až kolem 40 mm, krupobitím a silnými nárazy větru kolem 80 km/h. Na zbytku území se budou tvořit spíše lokální bouřky, které nebudou tak silné.

Reklama

Výběr článků

Načítám