Hlavní obsah

Silnice jsou většinou sjízdné, někde leží zbytky sněhu a zmrazky

Většina silnic v České republice je ve čtvrtek ráno sjízdná bez omezení, přesto by si řidiči měli dát na některých místech pozor. Například na některých komunikacích na Vsetínsku leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu, opatrní by měli být také řidiči v jižních Čechách.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Většina jihočeských silnic je sjízdná, pouze na komunikaci první třídy na Prachaticku a na vozovkách nižších tříd na Prachaticku, Jindřichohradecku a Táborsku musí být řidiči opatrnější než jindy.

Teploty se v regionu většinou pohybují nad nulou. Jen na jihozápadě území sněží, jinak meteorologové nehlásí žádné srážky. Přes den mají teploty vystoupat až k sedmi stupňům Celsia.

Ve vyšších polohách Vsetínska leží místy na silnicích nižších tříd uježděná vrstva zledovatělého sněhu. Podobná situace je u slovenských hranic v okolí Brumova-Bylnice na Zlínsku. Řidiči v těchto místech musejí být opatrní také kvůli mlze. Silnice první třídy jsou ve Zlínském kraji holé a mokré či vlhké, sjízdné bez omezení.

Silničáři nabádají k opatrnosti také na silnicích nižších tříd na Kroměřížsku, které jsou mokré.

Zavřená silnice na Orlickoústecku

Na silnicích v Pardubickém a Královéhradeckém kraji zůstávají ojediněle zbytky sněhu. Leží zejména v horských oblastech na silnicích nižších tříd.

Kvůli popadaným větvím je uzavřená jedna silnice na Orlickoústecku. Jedná se o silnici druhé třídy mezi Ostrovem a Skuhrovem. Zbytky sněhu zůstávají v oblasti Orlických hor a také Krkonoš, v blízkosti Lanškrouna a Žamberka. Zmrazky se mohou objevit na komunikacích ve Svitavách. Na náledí silničáři upozorňují v okolí Moravské Třebové.

Na silnicích nižších tříd na Žďársku leží zmrazky. Ostatní komunikace ve východní části Vysočiny na Žďársku a Třebíčsku jsou holé a vlhké. Řidiči tam musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři. Jinde na Vysočině jsou silnice sjízdné bez omezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám