Hlavní obsah

Silničáři řidičům: zůstaňte raději doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dopravu v České republice ochromily v pátek rozmary počasí. Naplnily se tak předpovědi meteorologů varující před silným nárazovým větrem až o síle vichřice a sněžením. Silničáři shodně tvrdí, že zažijí pernou noc, a řidiče vyzývají: raději zůstaňte doma.

Foto: Zlín 21
Článek

Silničáři dnes krátce po 19:00 uzavřeli silnici vedoucí z Božího Daru na Klínovec a dále na Vejprty. Bude uzavřena až do rána, řekl ČTK dispečer krajských silničářů.

Ve Středočeském kraji komplikuje sníh a vítr dopravu například na strakonické silnici I/4. Úsek mezi Dubencem a Čimelicemi policisté před 15:00 uzavřeli a dopravu odklánějí na objízdné trasy.

Se sněhem se silničáři potýkají i na táborské silnici I/3. Problémy jsou i v jihovýchodní části kraje pod Prahou i na Praze-západ. Silničáři například uzavřeli dvě silnice třetí třídy z Tuchoměřic na Prahu, které se ale dají objet.

Jen s nejvyšší opatrností jsou sjízdné hlavní tahy v Libereckém kraji včetně rychlostní komunikace z Liberce na Prahu.

S vypětím všech sil zatím udržují silničáři také sjízdnost komunikací na Frýdecko-Místecku. Obdobná je situace i v dalších místech regionu, například na Novojičínsku jsou už uzavřeny dvě cesty.

Na Jesenicku je uzavřena silnice z Rejvízu na Dolní Údolí. Na hřebenech Krušných hor ale fouká velmi silný vítr, který místy dosahuje rychlosti až 90 kilometrů za hodinu. V kombinaci se sněžením je tam velmi omezená viditelnost. Asi nejhorší situace je v otevřených úsecích v okolí Klínovce a Neklidu, kde je vidět sotva na pět metrů. Obdobné to bylo i v okolí Hřebečné či Bludné.

Nárazový vítr na celém území Jihočeského kraje vytváří sněhové jazyky a místy zůstávají vyjeté zledovatělé koleje. Silný vítr, který odpoledne začal foukat v celém Plzeňském kraji, přináší na silnice rovněž velké množství sněhu. V terénu je veškerá technika na Šumavě, Klatovsku, Domažlicku, severu i jihu Plzeňska, na Tachovsku i Rokycansku.

Cestáři doporučují jízdu jen v nutných případech a za volantem maximální opatrnost.

Reklama

Související články

Vláda kvůli sněhu varovala před povodněmi

Silničáři a řidiči asi současné počasí proklínají. Milovníci zimních sportů ovšem jásají, tolik sněhu, co nyní leží na horách v Česku, už dlouho nepamatují....

Výběr článků

Načítám