Hlavní obsah

Silné bouřky zasáhnou v sobotu východ Česka, varovali meteorologové

Novinky, hro

Silné bouřky, které v posledních dnech potrápily Česko, hrozí i v sobotu, a to zejména na východě Česka. V nové výstraze to v sobotu ráno uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Naopak odvolal varování před možnými povodněmi.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Výstraha varuje před nebezpečím bouřek zejména na východě země

Článek

„Srážková činnost nad naším územím zeslábla. Hladiny toků v oblastech zasažených intenzivními bouřkami jsou rozkolísané, ale není předpoklad, že by překročily SPA,” uvedl v sobotní výstraze ČHMÚ.

Odpoledne a večer se nicméně podle meteorologů na východě a severovýchodě území mohou ojediněle opět objevit silné bouřky doprovázené úhrny srážek kolem 30 mm a kroupami. V sobotu později večer budou bouřky ustávat.

Výstraha platí od soboty 11:00 pro Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj, a to až do 23. hodiny. Na východě a severovýchodě se mohou silné bouřky vyskytnout i v neděli, dodává ČHMÚ. Výstrahu hodlá dále upřesňovat.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Výstraha varuje před nebezpečím bouřek zejména na východě země

Silné bouřky Česko potrápily už v pátek, na mnoha místech přívalový déšť vytopil domy či sklepy. Hasiči museli odstraňovat také popadané stromy či větve, na jihu Moravy do spadlého stromu narazil osobní vlak. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám