Hlavní obsah

Silné bouřky zasáhnou celou republiku, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v úterý rozšířili a zvýšili výstrahu před silnými bouřkami na celou republiku. Nejsilnější bouřky budou podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) hrozit v Ústeckém a Libereckém kraji. Odpoledne meteorologové upozornili na tvorbu velmi silných bouřek s krupobitím na Svitavsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek na radarech ČHMÚVideo: ČHMÚ

 
Článek

„Na studené frontě se dnes odpoledne, večer a v noci na zítra (středa 31.května) ojediněle vyskytnou silné, v Čechách na severozápadě až velmi silné bouřky s výskytem krupobití, nárazového větru a přívalovými srážkami s úhrny 30 až 40 milimetrů,” varovali meteorologové.

Výstraha zvyšuje stupeň nebezpečí na velmi silné bouřky v Ústeckém a Libereckém kraji a rozšiřuje ji o kraje Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský na silné bouřky.

I nadále platí varování před vysokými teplotami, které budou šplhat přes hranici 30 stupňů Celsia.

„Současně je extrémně podprůměrný stav celkového množství ozónu a tím vysoký UV index,” připomněli meteorologové, kteří nabádají, aby lidé pili dostatek tekutin, omezili tělesnou zátěž i pobyt na přímém slunci.

Varování před vysokými teplotami platí pro české kraje krom Karlovarského. Bouřky budou hrozit v celé zemi, na Moravě a ve Slezsku až do středečního rána.

Reklama

Výběr článků

Načítám