Hlavní obsah

Severočeši.cz stáhli stížnost na volby na Mostecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hnutí Severočeši.cz stáhlo stížnost na volby, kterou zpochybňovalo zvolení Aleny Dernerové senátorkou za Most. Nejvyšší správní soud se volbami v Mostě nicméně bude zabývat, neboť obdržel ještě dvě další stížnosti na jejich průběh. Jednání je naplánováno na příští týden.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Nejvyšší správní soud v Brně

Článek

"Otázkou zpětvzetí návrhu ze strany hnutí Severočeši.cz se bude volební senát dále zabývat. Na nařízení veřejného jednání se zatím nic nemění," uvedla mluvčí NSS Sylva Dostálová.

Hnutí je rozděleno na dvě křídla. Jedno už před volbami žádalo odvolání kandidatury Dernerové, mostecký magistrát ale k žádosti nepřihlédl. Dernerová nakonec volby vyhrála. Volební stížnost k NSS pak jménem hnutí podala jeho místopředsedkyně Hana Jeníčková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Návrh na vyškrtnutí padl i v případě senátorky Aleny Dernerové (na fotografii).

NSS celkem v návaznosti na senátní volby obdržel 17 stížností, část již odložil či odmítl, k rozhodnutí mu jich ještě zbývá 11 včetně podnětu od Severočechů.cz. Kromě Mostu se týkají také voleb v Ostravě-městě, Bruntálu či Ústí nad Labem.

Lhůta k vyřešení volebních stížností soudu vyprší 17. listopadu. Volební senát se ale pokusí podněty vyřešit rychleji, protože horní komora parlamentu by se měla poprvé v novém složení sejít už 16. listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Severočeši.cz napadli výsledek krajských voleb

Hnutí Severočeši.cz v úterý napadlo u ústeckého krajského soudu výsledky krajských voleb a žádají jejich opakování. Severočeši.cz tak reagují na odvolání svých...

Výběr článků

Načítám