Hlavní obsah

Severa se poradil s manželkou a zapojí se do vzniku Kalouskovy TOP 09

– Praha
Právo, Novinky, Oldřich Danda

Po poradě s manželkou se bývalý šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Pavel Severa rozhodl aktivně podílet na vzniku nové strany TOP 09. Severa ale zatím odmítl Právu objasnit, zda bude usilovat o místo na kandidátce TOP 09 v říjnových volbách do Sněmovny.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pavel Severa

Článek

Ještě v úterý Severa v ČT uvedl, že klíčová pro jeho budoucí fungování bude porada s manželkou. "Já nemám jasno, já jsem chtěl mluvit se svojí manželkou, jestli budu v politice, ale musel jsem do vašeho studia, čeká mě to teď, kouká se na televizi a čeká, až budu mít čas to s ní probrat," řekl doslova poslanec.

Ten si však zatím není zcela jistý, jak jeho podpora straně TOP 09 bude vypadat. "Když bude zapotřebí, budu se podílet na založení stranické buňky na Pardubicku,“ uvedl pouze Severa.

Bývalý lidovecký předseda Miroslav Kalousek tak získal pro svůj nový subjekt dalšího příznivce, pomoc při vzniku nové strany přislíbila také bývalá členka KDU-ČSL Vlasta Parkanová. Očekává se, že se k nim připojí i další poslanci, kteří se vzdali lidovecké stranické legitimace, Jan Husák a Ladislav Šustr.

Senátorka Ludmila Müllerová sice v úterý křesťanské demokraty oficiálně opustila, nicméně v jejich senátorském klubu hodlá zůstat.

Kalousek se svými stoupenci představí TOP 09 ve čtvrtek, kdy se také vyjasní, jakým způsobem hodlá nové uskupení podpořit populární exministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Anketa

Myslíte si, že se nová strana TOP 09 dostane na podzim do Sněmovny?
Ano
52,5 %
Ne
47,5 %
Celkem hlasovalo 2576 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám