Hlavní obsah

Ševčíkovi se bouří fakulta proti estébáckým metodám a práskačství

Právo, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třicítka studentů Národohospodářské fakulty pražské Vysoké školy ekonomické se v pondělí zúčastnila demonstrace na protest proti praktikám vedení fakulty s děkanem Miroslavem Ševčíkem v čele.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Demonstrace proti vedení Národohospodářské fakulty na VŠE.

Článek

Společně s vyučujícími, kteří fakultu kvůli Ševčíkovi opouštějí, kritizovali „estébácké metody“ a nedůstojné jednání ze strany vedení. Spor chce od pondělí řešit i rektor Richard Hindls.

„Přiznávám, že pokládám za morální imperativ bojovat proti estébáckým metodám a práskačství, které jsou zjevně zcela vlastní doc. Ševčíkovi,“ napsal do svého „kádrového profilu“ učitel Petr Koblovský.

Je jedním ze zhruba desetiny vyučujících, která už nechce dále pod Ševčíkovým vedením pracovat. Studenti tvrdí, že děkan si o nich vede jmenné složky, kde jsou zaznamenávány třeba jejich komentáře z Facebooku. Z kamer údajně identifikuje studenty, kteří chodí demonstrovat, nebo si nechá fotit studenty, kteří na jednání akademického senátu podporují jeho odpůrce. „Ševčík si vede složky i na učitele jiných fakult,“ řekl Právu Koblovský.

Ševčíkem se zabýval v pondělí i univerzitní senát. Senátor Miroslav Svoboda vyzval Ševčíka, aby vysvětlil, jak se dostal k facebookové komunikaci jednoho ze svých oponentů. „O tom já nic nevím,“ řekl Ševčík Právu. Senát také vzkázal fakultě, aby se začala zabývat údajně nedůstojným jednáním vedení fakulty se studentkami, které vylepovaly protestní plakáty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám