Hlavní obsah

Senátorka Baudyšová rezignovala

Aktualizováno

Senátorka za volební obvod Praha 9 Zuzana Baudyšová se rozhodla ze zdravotních důvodů rezignovat. Baudyšová byla zvolena v roce 2014 jako nezávislá za hnutí ANO. Její rezignaci potvrdila tisková tajemnice Senátu Eva Davidová. Baudyšová je šéfkou Nadace Naše dítě.

Foto: Petr Horník, Právo

Zuzana Baudyšová, senátorka a zakladatelka Nadace Naše dítě

Článek

Baudyšová již o rezignaci písemně informovala předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS). Rezignace se vztahuje k úternímu datu.

Zakladatelka a ředitelka Nadace Naše dítě a dětské Linky bezpečí působila v horní komoře ve školském výboru. Nadace se zaměřuje na pomoc dětem v obtížných životních situacích. Linka bezpečí slouží jako krizová intervence pro děti.

„Vážím si Zuzany Baudyšové a oceňuji práci, kterou odvedla v rámci Nadace Naše dítě i v rámci svého senátního působení,“ uvedla předsedkyně senátorského klubu ANO Zdeňka Hamousová. Odchod Baudyšové označila za reálné vyhodnocení situace.

„Ona i její rodina vyhodnotily, že potřebuje co nejnižší pracovní zatížení, a naopak co nejvíce klidu, takže rozumíme rozhodnutí vzdát se v tuto chvíli mandátu,“ dodala.

Senátorský klub ANO bude mít po rezignaci Baudyšové sedm členů.

Volby do tří měsíců

Podle zákona musí prezident Miloš Zeman vypsat do tří měsíců nové volby. Ty by se tak měly uskutečnit nejpozději 26. a 27. dubna.

Baudyšová v roce 2014 porazila ve druhém kole kandidáta ODS Tomáše Kladívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám