Hlavní obsah

Senátoři ODS vyzvali Tlustého k odchodu ze Sněmovny

– PRAHA • Aktualizováno

Senátorský klub ODS vyzval poslance Vlastimila Tlustého, aby se stejně jako Jan Morava vzdal svého poslaneckého mandátu. Jejich jednání v kauze prodeje fingovaných fotografií označil za naprosto nepřijatelné a odsouzeníhodné.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Poslanec za ODS Vlastimil Tlustý (vpravo) a premiér Mirek Topolánek

Článek

"Senátorský klub ODS vyzývá poslance Vlastimila Tlustého, aby se i on vzdal svého poslaneckého mandátu," stojí v usnesení klubu. Podle předsedy klubu Jiří Stříteského bylo stanovisko klubu přijato velmi jednoznačně, žádná obhajoba nezazněla.

ODS podle jejích senátorů "vždy usilovala a usiluje o politickou kulturu a slušnost, kde takovéto praktiky nemají místo". "Jestliže se v tomhletom případě někdo propůjčí buď jako figurant, nebo cokoli, k prostředku politického vydírání, to je pro mně nepřijatelné," uvedl Stříteský.

Senátoři se tak ztotožnili s názorem vedení strany i poslanců. Tlustý je nyní na dovolené.

Morava se mandátu vzdal v pondělí. Vyšlo najevo, že chtěl koupit kompromitující fotografie právě na Vlastimila Tlustého. Ty ovšem sám Tlustý ve spolupráci se štábem TV Nova nafotil. Morava poté chtěl získat i fotografie dcery poslankyně zelených Olgy Zubové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám