Hlavní obsah

Sekta tyrana důchodkyň je rozsáhlejší, hlásí se k ní i mladí

– BRNO
Právo, pko

Sekta důchodce Jiřího Adama, který čelí obvinění z obchodování s lidmi a týrání osob žijících ve společné domácnosti, je podle zjištění Práva rozsáhlejší a její součástí jsou i mladí lidé. V Adamově domě v Brně na ulici Terezy Horákové se totiž Právu podařilo zastihnout mladou dívku, která podle svých slov k Adamově skupině patří.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ženy pracovaly na stavbě vily v Brně.

Článek

"Všechno, co se kolem skupiny rozpoutalo, je jen mediální humbuk a bublina. My nejsme žádní fanatici, nikomu neubližujeme, jen společně v klidu žijeme,“ řekla dívka, která podle svých slov přijela do Adamova domu jen poklidit.

"Teď jsme byli týden v Mikulově a když jsem se vrátila do Brna, tak jsem nevěřila svým očím, co se to děje,“ dodala dívka, která podle svých slov mířila hned zpátky za skupinou.

Právu se také podařilo vypátrat dům v Brně na Košínově ulici, kde žije matka s dcerou, které se Adamovi vymanily z moci. Právě starší z žen převedla před lety svůj dům na Adama, který jí ho ale po odchodu ze skupiny vrátil. Přestože ženy byly podle sousedů doma, na zvonek nereagovaly.

Další z žen, která má podle důvěryhodných informací s Adamem co do činění, bydlí jen o několik bloků dál na Palackého třídě v činžovním domě. Když ale uviděla zpravodaje Práva stát za dveřmi, rychle se schovala. Telefonem pak zřejmě varovala i ostatní souputnice.

Podle sousedů z brněnské městské části Ivanovice, kde Adamovy ženy stavěly luxusní vilu, byla společnost podivná. "Všechno recyklovali, nenechali nic ležet,“ řekl jeden ze sousedů. U vily stejně jako u Adamova domu jsou skutečně desítky prken, naskládané cihly a různé harampádí, které zřejmě ženy přinášely.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám