Hlavní obsah

Šéfovi lidovců Bělobrádkovi se narodila dcera

Předsedovi lidovců a vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi se ve čtvrtek narodila dcera Anežka. Politik radostnou událost oznámil v pátek na Facebooku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Článek

„S Josífkem máme teď doma dvě skvělé ženy. Včera se nám narodila Anežka,” napsal Bělobrádek, který má s manželkou již jednoho potomka.

Poslední čtyři roky byly pro sedmatřicetiletého vystudovaného veterináře Bělobrádka nabité významnými událostmi. Na podzim roku 2010 se stal předsedou KDU-ČSL, rok nato se oženil a předloni se manželům narodilo první dítě.

Loni v říjnu se lidovci pod jeho vedením dokázali vrátit do Sněmovny a dokonce se dostali do vlády. V ní zastává Bělobrádek post místopředsedy pro vědu, výzkum a inovace.

V letošním roce na sebe mimo svět politiky upoutal pozornost tím, když otevřeně promluvil o roztroušené skleróze, kterou trpí. V rozhovoru s ČTK řekl, že mu tato nevyléčitelná choroba paradoxně dala svobodu. "Já některé věci neřeším, protože co bude za rok, za dva, to nevím. Neřeším nějakou budoucí kariéru, protože dřív nebo později stejně budu muset skončit," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám