Hlavní obsah

Šéfové ODS, lidovců a topky si hrají na Avengers. Jenže si vybrali mrtvé postavy

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanští demokraté v pátek na svém facebookovém profilu zveřejnili obrázek, který znázorňuje šéfy stran nedávno ohlášené koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 v kostýmech komiksových hrdinů ze série Avengers. Doprovodili ho poznámkou o tom, že společně odrazí síly zla. Otazníkem zůstává, proč si ze tří postav vybrali dvě, které v posledním díle zemřely.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předsedové ODS, KDU-ČSL a TOP 09 Petr Fiala (uprostřed), Marian Jurečka (vpravo) a Markéta Pekarová Adamová (vlevo) ukazují memorandum o spolupráci, které podepsali 27. října 2020 na pražském Hradčanském náměstí.

Článek

„Společně odrazíme síly zla a zajistíme spravedlivou a rozumnou vládu!“ stojí u obrázku, na kterém pózují předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, šéf ODS Petr Fiala a předseda lidovců Marian Jurečka před sochou T. G. Masaryka v Praze na Hradčanském náměstí.

Jedná se o fotografii pořízenou v úterý ve chvíli, kdy lídři stran oznamovali vznik koalice do sněmovních voleb v roce 2021.

Je upravená tak, že Pekarová v ní vystupuje jako Black Widow, Fiala jako Doctor Strange a Jurečka jako Iron Man.

Přežije jen Fiala?

Ironií přitom je, že postavy Black Widow a Iron Mana, které ve filmové sérii společnosti Marvel ztvárňují Scarlett Johanssonová a Robert Downey jr., v posledním díle Endgame zemřou. Jediný ve hře tak zůstává Doctor Strange, jehož ve filmech hraje Benedict Cumberbatch, pro české voliče jím ale má být Fiala.

Blok proti Babišovi. ODS, lidovci a TOP 09 chtějí jít do voleb společně

Domácí

„Chceme dát lidem naději, že v této zemi nebude vládnout populismus, nebudou vládnout prázdné fráze a lži. Jsme připraveni dělat rozumnou politiku,“ komentoval v úterý vznik koalice Fiala.

Reakce facebookových uživatelů na nápad prezentovat lídry trojbloku jako komiksové superhrdiny jsou spíše vlažné.

Reklama

Výběr článků

Načítám