Hlavní obsah

Šéf pražského magistrátu rezignoval

Novinky, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ředitel magistrátu Pavel Ťahan, šéf dvou tisícovek městských úředníků v úterý rezignoval. Jako důvod uvedl své zdraví, a to bez bližších podrobností. Primátorovi Pavlu Bémovi (ODS) a městské radě nezbývá než určit prozatímního zástupce a vypsat výběrové řízení na nového šéfa úřadu.

Foto: Leona Roháčková

Na velikonoce se těší i chlouby zlínské ZOO, africké slonice Kálí, Zola a Ulu.

Článek

"Zvážil jsem celkovou situaci a myslím si, že by nebylo dobré, kdybych částečně v úřadu byl a částečně nebyl, tedy čtrnáct dní se někde léčil, a pak třeba měsíc pracoval," uvedl Ťahan a dodal: "Zbytečně by to zdržovalo práci úřadu."

Pro Béma přišla Ťahanova rezignace nečekaně. "Nedělá mi to radost," poznamenal primátor, popřál Ťahanovi brzké uzdravení. "Nebývá, než doufat, že lékařská prognóza bude příznivá," konstatoval Bém.

Oba odmítli spekulace o vzájemných neshodách či o nelibosti s Ťahanem v řadách ODS. Ťahan se stal šéfem magistrátu po loňských listopadových volbách po Zdeňku Zajíčkovi, tvrdilo se, že ho s sebou přivedl právě čerstvý primátor Bém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám