Hlavní obsah

Šéf pražské policie Želásko odvolán

Právo, Novinky, rav, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Policejní prezident Oldřich Martinů navrhl současnému šéfovi pražské policie Petru Želáskovi jeho odchod z funkce, ten to akceptoval. Důvodem je podle policejního prezidia reforma policie.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ředitel pražské policie Petr Želásko

Článek

Želásko končí k 30. září. Přechází na policejní prezídium kvůli předsednictví České republiky Evropské unii.

„Plukovník Želásko bude zařazen na služební místo v rámci kanceláře policejního prezidenta. Kromě nových úkolů bude zároveň předávat funkci svému nástupci v pozici ředitele pražské policejní správy,“ řekl k personální směně v pražské policii mluvčí policejního prezidia David Kubalák.

Doplnil, že policejní prezident nyní finalizuje výběr vhodných kandidátů na uvolněné místo prvního muže policie v metropoli. „Nový ředitel by se měl ujmout funkce od října,“ doplnil Kubalák.

Ministr vnitra změnu podporuje

Vyjádření policejního prezidia vyznívá, jako by Petr Želásko postupem z pražské správy na prezidium povýšil. Jinak ale změna vypadá po výrocích ministra vnitra Ivana Langera, které pronesl na tiskové konferenci vlády .

„Změna mohla přijít dříve, mohlo se předejít řadě manažerských pochybení,“ řekl Langer po jednání kabinetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám