Hlavní obsah

Šéf odvykacího centra v Bohutíně zemřel na předávkování kokainem

– Šumperk
Právo, Bedřich Novotný

Šéf centra pro odvykání návykových látek Monar v Bohutíně na Šumpersku zemřel na předávkování kokainem v šumperské nemocnici. Odkud drogy pocházely nebo zda sám šéf střediska na léčení narkomanů s nimi obchodoval, se kriminalistům vypátrat nepodařilo, vyšetřování případu bylo odloženo.

Článek

Středisko bylo registrováno ministerstvem vnitra a poskytovalo placené služby především mladé zahraniční klientele.

"Jednalo se skutečně o šéfa centra pro narkomany. Do nemocnice v Šumperku byl přivezen ve velmi vážném stavu asi před třemi měsíci, po deseti dnech na oddělení ARO zemřel,“ potvrdil Tomáš Želazko, mluvčí skupiny Agel, do které patří i šumperská nemocnice.

Policie zřejmě vůči jeho osobě určité podezření už měla. "Muž byl podezřelý z distribuce a užívání kokainu a zřejmě i heroinu. V průběhu šetření zemřel v nemocnici po předávkování kokainem v kombinaci s jinými zdravotními obtížemi, kdy mu selhaly funkce veškerých důležitých orgánů,“ uvedl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

Neuvedl však, zda policie už v průběhu šetření podnikla kroky k objasnění situace v centru, které dál normálně funguje a na webu už má pokyny na leden 2010. Sdružení Monar v Bohutíně funguje od roku 2003. Je sice oficiálně registrováno ministerstvem vnitra, ale nemá certifikaci pro poskytování sociálních služeb.

Na svých webových stránkách uvádí, že se její resocializační zařízení pro drogově závislé specializuje na mladou zahraniční klientelu, především ze zemí bývalého Sovětského Svazu. Kromě plateb od klientů získává prostředky od soukromých sponzorů, mimo jiné i od některých firem v regionu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám