Hlavní obsah

Se*u na nošení roušek, napsal šéf českobudějovického dopravního podniku

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

„Se*u na nošení roušek,“ napsal na svém facebookovém profilu v tomto týdnu ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš. Reagoval na nařízení ministerstva zdravotnictví, podle nějž budou muset cestující nosit roušky ve všech vozech MHD. Roušky budou povinné také na úřadech. V obchodech či u kadeřníka ministerstvo nakonec od zavedení plošné povinnosti ustoupilo.

Foto: Slavomír Kubeš / MAFRA, Profimedia.cz

Slavoj Dolejš (na snímku z roku 2013)

Článek

Dolejš následně svá slova zmírnil. „Vážení, pod tlakem emocí použije člověk hrubších výrazů, než se sluší. Pokud bych však svůj příspěvek nyní smazal, nebo se za něj omlouval, vypadal bych jako idiot. Pokud to někoho pohoršuje, tak si mě z přátel smažte,“ reagoval Dolejš na svém veřejném profilu.

Zároveň zdůraznil, že se na Facebooku vyjadřuje jako Slavoj Dolejš, a nikoliv jako ředitel dopravního podniku.

O příspěvku informoval server idnes.cz. Dolejš za své výroky na sociálních sítích dostal desítky pozitivních reakcí.

Náměstek pro dopravu Města České Budějovice Viktor Lavička (ANO) upozornil, že se jedná o soukromý výrok a názor Slavoje Dolejše.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

„Tento názor nijak nezasahuje do chodu dopravního podniku. Můžu mít výhrady k formě vyjádření, ale ta doba, kdy se lidé popotahovali za osobní názory, je už naštěstí dávno pryč,“ reagoval na dotaz Práva Lavička.

Reklama

Výběr článků

Načítám