Hlavní obsah

Šárka Grossová: Úvěr splatí stavební firma z podílu na zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka premiéra Šárka Grossová ve čtvrtek odpověděla elektronickou poštou na otázky Práva ohledně jejího podnikatelského záměru s přítelkyní Libuší Barkovou. Společně zakoupily nemovitosti na pražském Proseku s úmyslem vybudovat zde luxusní bytový komplex. Podnikání manželky premiéra je jedním z bodů, který v koalici kritizují lidovci.

Foto: Klub seniorů Pohoda (archiv)

Členové klubu seniorů Pohoda a místostarosta města Tomáš Kytlík (uprostřed) krátce po vysazení slunečnice.

Článek

:. Vaše firma Denna Production pořídila dům bezmála za 6 miliónů korun a z toho 5 miliónů je úvěr od eBanky. Kde jste vzala na rozdíl? Půjčila jste si a do kdy a komu míníte peníze splatit? Z čeho byste splatila úvěr, když jste původně nepočítala s prodejem projektu?

Úvěr měl být zaplacen tak, jak je to u podobných projektů obvyklé. A to buď ze záloh od klientů po podpisu příslušných smluv, nebo z prostředků stavební firmy, která bude zajišťovat rekonstrukci a získá podíl na zisku.

Původně jsem počítala s tím, že celý nákup nemovitosti bude firma Denna hradit z úvěrových prostředků. Nakonec se to zařídit nepodařilo a moje firma to řešila náhradní cestou z prostředků, kterými disponovala. Aby se zabránilo šíření nesmyslů a někdy i úmyslných lží o mém podnikání a původu peněz, prošla má firma auditem a požádala jsem finanční úřad o kontrolu.

:. Lidovci sice považují za krok "správným směrem", že ukončíte společný projekt se stíhanou podnikatelkou Libuší Barkovou, ale problém to podle nich stejně neřeší. Co tomu říkáte?

Učinila jsem toto rozhodnutí, abych nepřidělávala starosti svému manželovi. Ale nevím, zda to pomůže v kampani, která je proti mému manželovi v posledních dnech vedena. Když vnímám tu hloubku nenávisti vůči naší rodině, nemohu už opravdu vyloučit cokoliv. Kde mám jistotu, že mne Miroslav Kalousek nebo novináři nebudou pro změnu vláčet v tisku jako děvče s minulostí a la Pretty Woman?

Nevím, jak se tomu bránit. To, co se v současné době děje, mi připomíná kampaň, která se chystala proti paní Petře Buzkové, kampaň známou jako akce Olovo.

:. Máte ještě jiné obchodní aktivity?

Ne, ale jsme dnes svědky toho, že lze zneužít úplně všechno. Pan poslanec za ODS Miroslav Beneš mě svým vystoupením ve Sněmovně přesvědčil, že ti, co tuto kampaň vedou, se nezastaví vůbec před ničím. Ani před naprosto nestoudným napadáním činnosti mého nadačního fondu, který pomáhá dětem a maminkám v nouzi.

A který navíc velmi úzce spolupracuje s diecézní charitou. Pokud má tedy předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek nebo kdokoliv jiný jakékoliv pochybnosti, může se s důvěrou obrátit na pana biskupa Radkovského.

:. Šéf lidovců Miroslav Kalousek se nechal slyšet, že vaše rodina je napojena na příjmy z pochybného podnikání, včetně možná i peněz z prostituce. Můžete to naprosto vyloučit?

Tato vyjádření mne hluboce urážejí. Mohu se jen domnívat, čím je ve své zášti vůči nám veden. Možná že jde o způsob, jakým se snaží obstát před svými lidmi. Ale pokud vím, tak hodnoty, které křesťané vyznávají, nezahrnují nenávist k bližnímu. Mělo by to být přece naopak! Miroslav Kalousek ale záměrně ubližuje mně a našim dětem.

Jak mám reagovat, když musí čelit narážkám, které svými výroky vyprovokoval? Něco takového bych ani jeho ženě, ani jejich dětem nepřála.

:. Kde jste se seznámila s paní Barkovou?

Seznámily jsme se na kosmetice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám