Hlavní obsah

Sáňkování v Praze zakázané není. Takhle to vypadá na oblíbených kopcích

Novinky, Natálie Lošková, kk, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hostivařský park, Divoká Šárka, Jižní město, ale také historické parky v centru Prahy. Bohatá sněhová nadílka pokryla i metropoli a lidé tak vyrážejí ven užívat si bobování a sáňkování. Když nezvolí vysloveně špatné místo, neměli by je strážníci vykazovat, jako se to stalo před časem lidem na Petříně.

Pražské kopce zaplnili sáňkařiVideo: Novinky

 
Článek

„Je hodně sněhu, musíme si to s kamarády pořádně užít. Petřín je velký kopec a máme ho blízko,“ řekla Novinkám v pátek jedna z návštěvnic Petřína.

„Přišla nám se synem škoda nevyužít krásného počasí, jsou skvělé podmínky,“ přidala se další.

Foto: Lesy hl. m. Prahy

Komplex zahrad vrchu Petřína – mapa s vyznačenou plochou pro sáňkování

Právě na Petříně vzbudila v úterý pozornost městská policie, když ze svahu vyháněla sáňkaře a lyžaře. Strážníci to vysvětlovali tím, že lidé sjížděli kopec v místech, kde je to kvůli vyhlášce chránící veřejnou zeleň v parcích zakázáno.

Hřib: Praha změní vyhlášku, kvůli které strážníci vyhnali sáňkaře z Petřína

Domácí

Vyhláška platí v konkrétních částech kopce. I když politici avizovali, že ji změní, aby se něco podobného jako v úterý neopakovalo, podle náměstka primátora pro oblast životního prostředí Petra Hlubučka (STAN) platí, že na některých místech v historických parcích, jako Stromovka, Letenské sady nebo právě Petřín, prostě na lyžích nebo snowboardu jezdit možné není.

Foto: Lesy hl. m. Prahy

Stromovka – mapa s vyznačenou plochou pro sáňkování

„Nikdo se ale nemusí obávat, že když půjde s dětmi sáňkovat za dům na kopec, bude vykázán. To vylučuji,” řekl.

„Vítáme, aby Pražané v dnešní době chodili ven a zvyšovali si imunitu. Využili všechny zimní radovánky, které tu máme a měli konečně trochu radosti, která nám v poslední době chybí,“ dodal Hlubuček.

V parcích, kde platí omezení, je třeba věnovat pozornost speciálnímu značení, které upozorňuje, ve kterých částech se může sáňkovat.

Foto: Lesy hl. m. Prahy

Letenské sady – mapa s vyznačenou plochou pro sáňkování

Reklama

Výběr článků

Načítám