Hlavní obsah

Samovolně plující loď v Praze někdo odvázal, tvrdí provozovatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nedělní uvolnění lodi Hradčany, která skončila zapřená o pilíře Palackého mostu, nebyla podle Pražské paroplavební společnosti i občanského sdružení Dvojka sobě náhodná. Loď byla ukotvena sedmi lany a podle všeho jí od břehu někdo pomohl. Občanské sdružení proto zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele.

Foto: Novinky

Utržená loď v Praze na Vltavě

Článek

"Žádné konkrétní podezření na případného pachatele nemáme," uvedl pro Novinky Ivo Slavík z občanského sdružení Dvojka sobě, které loď využívá.

Sdružení si plavidlo pronajímá za korunu od Pražské paroplavební společnosti (PPS).  Vedoucí provozu PPS Dušan Sahula dodal, že loď zajišťovalo sedm ocelových lan. "Není tedy možné, aby došlo k samovolnému uvolnění, trasa plavidla naznačuje, že bylo pravděpodobně silou odstrčeno," doplnil.

Utržená loď v Praze na VltavěVideo: Jiří Forman, Novinky

Loď byla zakotvena na náplavce pod železničním mostem na Výtoni, kde sloužila jako umělecký prostor a místo pro saunu. Po Vltavě loď urazila bez posádky téměř kilometr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám