Hlavní obsah

Rybník na Vysočině znovu ohrožuje lidi, na Moravě napršelo až 100 milimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V hrázi rybníka Dolní Kladina u Zachotína na Pelhřimovsku se objevily další trhliny. Pro blízkou obec Kletečná opět platí podle informací České televize třetí stupeň povodňové aktivity. Na dalších místech je navzdory vydatným srážkám situace klidná.

Foto: Jana Pechová, Právo

Hloubení náhradního odtoku z rozměrného rybníka Dolní Kladina

Článek

Hráz rozměrného rybníka Dolní Kladina v katastru obce Zachotín na Pelhřimovsku začala prosakovat v pondělí večer. Částečnou úlevu přineslo vybagrování provizorního odtokového koryta. V úterý odpoledne se však tři čtvrtiny hráze rozpadly. Rybník Dolní Kladina má 30 hektarů plochy a hráz drží 650 tisíc kubíků vody. [celá zpráva]

V úterý vydatně pršelo zejména na východě republiky. Meteorologové odhadují, že na Moravě a ve Slezsku napršelo během uplynulých 24 hodin od 15 do 50 milimetrů. V okolí Kyjova a Moravských Budějovic však mohlo napršet až 100 milimetrů, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„V následujících 24 hodinách by mělo pršet i nadále především na východě České republiky, kde se opět mohou místy vyskytnout vydatnější srážky, zejména v Beskydech,“ doplnili ve středu ráno meteorologové.

Podle dat ČHMÚ byl první stupeň povodňové aktivity aktuální na jihu Čech na Černé v Ličově. Na Šumavě napršelo podobně jako v Orlických horách kolem 30 milimetrů srážek. První stupně povodňové aktivity se objevují i na některých menších tocích na Zlínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám