Hlavní obsah

Ruzyňské čekání na Dalíka skončilo. Dorazil k výkonu trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lobbista Marek Dalík ve čtvrtek krátce před 16. hodinou dorazil do věznice v pražské Ruzyni. Právě v 16. hodin měla vypršet lhůta pro jeho nástup k výkonu trestu. Za mřížemi by měl strávit čtyři roky.

Příjezd Marka Dalíka do Vazební věznice Praha-Ruzyně. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

Dalíka přivezl muž v bílém voze značky Audi, které zaparkoval u věznice. Lobbistu doprovodil k jejich dveřím. Ty se za Dalíkem zavřely v 15:38. Přítomným novinářům, kterých před věznicí čekalo asi patnáct, lobbista na dotazy neodpovídal.

Z vězeňským oken se ozvalo: „Ty k..., tak pojď...”

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odsouzený lobbista Marek Dalík přichází do Ruzyňské věznice k výkonu trestu.

„Vsadím kilo kávy a kilo tabáku, že nedorazí,“ pořvával ještě před 15. hodinou z okna věznice jeden odsouzený. Termín nástupu osoby známého jména byl evidentně tématem i za zdí věznice. Zvlášť když se Dalík na Ruzyni objevil už o den dřív. Ovšem pouze na letišti – odletěl s příslibem, že se vrátí a vyměřený trest si odpyká. [celá zpráva]

Obhájce Marka Dalíka před Ruzyňskou věznicíVideo: Novinky

Slibu dostál a do vězení nastoupil.

Foto: Petr Horník, Právo

Lobbista Marek Dalík u pražského vrchního soudu

Dalík byl odsouzen ke čtyřletému nepodmíněnému trestu odnětí svobody a čtyřmiliónové pokutě za pokus o podvod. Měl se ho dopustit tím, že zástupcům rakouské zbrojovky Steyr tvrdil, že je schopen za 18 miliónů eur (půl miliardy korun) ovlivnit rozhodnutí vlády o nákupu obrněných transportérů pro českou armádu.

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pražský městský soud začal projednávat žalobu na bývalého lobbistu Marka Dalíka, který je obžalován z korupce při nákupu vojenských vozidel Pandur pro českou armádu.

Dalík vinu odmítl a podal proti rozsudku dovolání k Nejvyššímu soudu. Ten případ zatím neprojednal a dovolání nemá odkladný účinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám