Hlavní obsah

Růžička skončil, plzeňská práva začínají hledat nového děkana

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kontroverzní děkan plzeňských práv Květoslav Růžička skončil v pondělí na základě vlastního rozhodnutí ve funkci. Fakultu řídí proděkani Bohumil Poláček a Vilém Knoll a její akademický senát v pondělí vypsal volby na nového děkana. O tom, kdo se jím stane, se pravděpodobně rozhodne 23. ledna. Od 13. prosince do 5. ledna bude možné podávat návrhy na příslušné kandidáty.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Květoslav Růžička

Článek

„Je třeba volbu děkana maximálně urychlit kvůli probíhající reakreditaci,“ konstatoval předseda akademického senátu Tomáš Pezl. Škola bojuje o prodloužení akreditací na klíčová magisterská a bakalářská studia, stávající akreditace jí skončí v polovině příštího roku.

Růžička, který v listopadu na několik dní záhadně zmizel a od 21. listopadu, kdy byl objeven na silnici u Varnsdorfu, je v pracovní neschopnosti, rezignoval ze zdravotních důvodů a podle dopisu, který od něj 2. prosince obdržela rektorka Západočeské univerzity Ilona Mauritzová, i kvůli budoucnosti fakulty.

Senátoři mu v pondělí odhlasovali poděkování za jeho více než roční působení ve funkci děkana.

Plzeňská práva napřed pošramotily aféry s rychlostudenty, později za děkana Růžičky školu opustila řada renomovaných odborníků, fakulta navíc přišla o akreditaci na doktorské studijní programy a má i pozastavené oprávnění udělovat titul JUDr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám