Hlavní obsah

Řidiči ignorují zátarasy a projíždějí zatopenou silnicí

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Doslova hazardem by se dalo nazvat počínání některých řidičů v Plzni, kteří u Kalikovského mlýna projíždějí přes zátarasy a zatopenou silnicí pokračují směrem na Radčice.

Foto: Mgr. Klára Pilíková

Děti hledají kamenické značky na středověkém opevnění.

Článek

V asi 300metrovém úseku se přes vozovku valí voda vylitá z rozvodněné Mže a tam, kde byl proud slabší, se tvoří silná vrstva ledu. Většina řidičů se u pásky obrátila zpět a zvolila objízdnou trasu. Ti otrlejší zátaras projeli a na vozovce měli plné ruce práce, aby jednak nezůstali uvězněni ve vodě, kerá jim místy sahala až k nápravě, a dále aby na zledovatělém povrchu auto vůbec udrželi. "Ani hasiči si netroufli tímto úsekem projet," řekl operační důstojník plzeňských hasičů Čestmír Kolečko.

Službu konající strážník na operačním středisku městské policie uvedl, že kromě fyzického zátarasu řidiče na zákaz vjezdu upozorňují i dopravní značky. "Už na první pohled musí být každému řidiči jasné, že cesta tímto úsekem je velmi riskantní. Odhadujeme, že průjezdná komunikace může být nejdříve zítra. Až voda přestane téci přes řeku, pošleme tam sypací vozy. Snad se jim podaří ledovou kůru rozsolit," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám