Hlavní obsah

Řidiče potrápí ledovka, na východě Česka hrozí až do neděle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Meterolovové varují obyvatele východních Čech, Vysočiny a Moravy před ledovkou a námrazou, které se mohou místy tvořit během soboty a v noci na neděli. Nebezpečí hrozí hlavně na silnicích nižších tříd, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Článek

Přes Moravu a Slezsko postupuje studená fronta k východu, další studená fronta postupující ze západu začne počasí v Česku ovlivňovat v sobotu večer, popisuje situaci ČHMÚ.

Motoristé by měli přizpůsobit jízdu v Pardubickém kraji, Vysočině, Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Meteorologové doporučují sledovat dopravní zpravodajsví a počítat s možným prodloužením doby jízdy.

Ledovka je nebezpečná zvláště pro motoristy. Na silnicích se tvoří souvislou, zpravidla homogenní průhledná ledová usazeninu s hladkým povrchem. Tvoří se zmrznutím přechlazených kapiček mrholení, dešťových kapek na předmětech, jejichž teplota je mírně pod 0 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám