Hlavní obsah

Renčovy klipy Nemyslíš, zaplatíš! skončí, ministerstvo k nim nemá licenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kampaň klipů Nemyslíš, zaplatíš! skončí. Ministerstvo dopravy zjistilo, že na klipy, které měly naturalistickou formou řidiče varovat před možnými následky dopravních nehod, nemá licenci. Navíc usoudilo, že 27 miliónů, které za sedm spotů zaplatilo, je neadekvátní částka.

Článek

Resort dopravy se pod vedením nového ministra dopravy Víta Bárty (VV) rozhodl v projektu nepokračovat. Informovala o tom MF Dnes.

Podle listu chce agentura vyrábějící spoty za jeden klip a licenci k jeho ročnímu užívání více než milión korun. Čtyři milióny by si musel resort připravit v okamžiku, kdy by chtěl mít práva na klip natrvalo.

"Pokud bychom chtěli klipy nadále používat, museli bychom za ně zase draze zaplatit. A to nechceme," citoval list náměstka ministra dopravy Radka Šmerdu.

Sport série Nemyslíš, zaplatíš nabádající k používání autosedačekVideo: BESIP

Klipy režíroval Filip Renč. Ten se stal před nedávnem účastníkem dopravní nehody, a protože z místa střetu ujel, rozhodlo se ministerstvo ukončit s ním spolupráci. [celá zpráva]

Nehoda se stala 17. srpna, kdy řidič subaru zezadu narazil kvůli nedostatečnému odstupu do vozu před ním. Žádný z účastníků nebyl zraněn. Renče našli policisté až po nehodě v nedalekém servisu. [celá zpráva]

Režisér následně přišel o řidičský průkaz, ačkoliv tvrdí, že za volantem vozu neseděl. Policie však na základě svědeckých výpovědí dospěla k jinému závěru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám