Hlavní obsah

Řeky v Libereckém kraji se v noci vrátily do normálu

Liberec

Řeky v Libereckém kraji se v noci na dnešek vrátily do normálu. První povodňový stupeň byl v neděli na Řasnici ve Frýdlantě na Liberecku a na Jizeře v Železném Brodě na Jablonecku. V Libereckém kraji za neděli místy napršelo kolem 50 milimetrů, v horách byly srážky částečně smíšené nebo sněhové. Vyplývá to z dat na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Jizera v Železném Brodě kulminovala v neděli při 227 centimetrech, prvního stupně dosahuje při 220 centimetrech a dnes ráno v 6:00 byla na 191 centimetrech.

Řasnice byla v neděli nejvýše na 89 centimetrech, což je jeden centimetr pod druhým povodňovým stupněm. Dnes ráno v 6:00 na 54 centimetrech, stav bdělosti nastává při 60 centimetrech.

Hladiny dvou řek dosáhly prvního povodňového stupně

Počasí

Na prvním stupni byla několik hodin v neděli na Frýdlantsku i Smědá, ve Višňové kulminovala při 169 centimetrech, tedy jeden centimetr pod druhým stupněm. Dnes v 6:00 byla hladina Smědé ve Višňové na 115 centimetrech. Kvůli rozvodněným tokům byly v neděli uzavřené na Frýdlantsku některé silnice v Černousích. Hasiči měli v neděli v souvislosti se silným větrem a srážkami kolem deseti výjezdů, odstraňovali spadlé stromy a odčerpávali vodu.

Podle předpovědi by dnes v kraji přes den mělo být většinou oblačno, místy s přeháňkami, ve vyšších polohách budou sněhové. Večer očekávají meteorologové ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty budou mezi osmi a 11 stupni Celsia, na horách mezi čtyřmi a sedmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám