Hlavní obsah

Rekonstrukce Letné začala, doprava zkolabovala

Právo, če, ads
PRAHA

Jako ve zlém snu si připadali cestující, kteří se v Praze chtěli dostat přes Letenskou pláň. Kvůli stavbě tunelů Blanka severozápadního okruhu přestaly od úterý jezdit tramvaje ulicí Milady Horákové. Náhradní autobusy X 1, které se měly o dopravu přes pláň postarat, však stály v kolonách s osobními automobily. Výluka má trvat až do konce června.

Foto: Milan Malíček, Právo

Až do konce června nebudou jezdit tramvaje ulicí Milady Horákové

Článek

„Veškerá opatření dojela na nesymbiózu individuální automobilové dopravy a MHD, kdy řidiči nerespektovali pruhy pro autobusy,“ konstatoval mluvčí dopravního podniku Ondřej Pečený.

Dopravní podnik distribuuje letáky o výluce v ulici Milady Horákovéfoto: Právo/Milan Malíček

Tramvaje, které Letnou objížděly přes nábřeží, měly až třicetiminutová zpoždění. „Za takovéto situace nemá cenu, aby náhradní autobusy vůbec jezdily. Pochybuji, že v nich lidé budou každé ráno i odpoledne sedět a popojíždět, to už je lepší chodit pěšky,“ postěžoval si například cestující Robert Skočný.

Situace podle Pečeného nezůstala bez povšimnutí a hned se začalo hledat řešení. Primátor pověřil radního pro dopravu Radovana Šteinera (ODS) zřízením pracovní skupiny, která by měla situaci v této části města vyřešit.

„Naší snahou je, aby byla hromadná doprava změnami nedotčena,“ tvrdí Pečený. „Můžeme jen doufat, že úterní zážitek přiměje řidiče k tomu, aby spíše zkusili MHD,“ doplnil. Na trase by se už dnes mělo objevit více policistů, aby MHD dostala zelenou.

Od úterý až do konce června nebudou jezdit tramvaje ulicí Milady Horákovéfoto: Právo/Milan Malíček

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana jsou policisté na řízení a usměrňování dopravy na Letné připraveni. „V případě potřeby jsme připraveni uzavřít krátkodobě i Strahovský tunel, kterým se přivádí doprava do horní části třídy Milady Horákové,“ řekl Právu Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám