Hlavní obsah

Registru vozidel dávám trojku až čtyřku, řekl nový ministr dopravy

Právo, hon
Opava

Pokud by se mělo použít školní známkování, dostal by registr silničních vozidel od nového ministra dopravy Zbyňka Stanjury (ODS) trojku až čtyřku. Ministr to řekl novinářům v pondělí v Opavě, kam přišel aktuální funkčnost systému zkontrolovat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS) při kontrole registru vozidel v Opavě

Článek

Od pracovníků odboru dopravy Stanjura slyšel názor, že by bylo nejlépe vrátit se k původnímu systému, který fungoval do července. To ale podle ministra není možné.

„Ten stav, jaký je dneska, je někde mezi dobře a dostatečně. Měli bychom se dostat na chvalitebnou, když už ne na výbornou. Určitě je co zlepšovat, aby systém byl rychlejší a stabilnější,“ řekl ministr novinářům. Základní funkce registru podle ministra fungují, systém je ale stále pomalý.

Na kontrolu registru právě do Opavy nedorazil náhodou. V minulosti zde řadu let působil ve funkci primátora města, a tak se s vedoucími úředníky osobně zná.

„Přišel jsem proto, že zde mám jistotu, že dostanu pravdivé informace a že je nedostanu příliš optimistické ani naopak příliš pesimistické. Chtěl jsem to vidět přímo v terénu,“ dodal Stanjura.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám