Hlavní obsah

Reedová vyzývá Tůmu k debatě o Praze, ten ji zatím nevyslyšel

Právo, Jan Rovenský
Praha

Kandidátka Věcí veřejných (VV) na pražskou primátorku Markéta Reedová se chce utkat v sérii diskusí se svým protikandidátem Zdeňkem Tůmou (TOP 09). Svůj návrh Reedová oznámila dopisem z 26. srpna, jehož kopii má Právo k dispozici. Tůma však zatím pomyslnou hozenou rukavici nezvedl.

Foto: archiv, Právo

Markéta Reedová

Článek

„Voliči považují TOP 09 a VV za jediné dvě strany, které by mohly a měly změnit poměry panující v posledních letech na pražské radnici. Tomu odpovídá také poslední průzkum agentury SANEP, podle kterého vás a mne považují Pražané za dva hlavní kandidáty do vedení hlavního města,“ napsala Tůmovi Reedová.

Cílem debat, kterých by se v pražských kavárnách a restauracích měli účastnit i obyvatelé metropole, má být pojmenování klíčových problémů na území hlavního města a jejich řešení. Reedová navrhuje, aby se diskuse točila kolem pěti okruhů, a to korupce, dopravy, bezpečnosti, rozvoje města a sociální problematiky.

Na dotaz Práva, zda debatami jen s Tůmou nepředbíhá výsledky voleb, Reedová odpověděla, že se opírala o průzkumy. „Především jsem chtěla konfrontovat názory dvou nových politických stran, které jsou nadějí pro změnu a mají reálnou možnost usednout ve vedení Prahy,“ podotkla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám