Hlavní obsah

Rážová: Zavírat kluby nebudeme

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová v rozhovoru pro Právo vyzvala, aby lidé nepolevili v pozornosti před koronavirem, ale utahování šroubů zatím neplánuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlavní hygienička Jarmila Rážová

Článek

Lidé v pražském klubu Techtle Mechtle nedělali nic zakázaného. Neuvažujete o masivní informační kampani anebo o utažení šroubů?

Utahovat šrouby asi ne, ale musíme víc apelovat, kde to půjde, a dávat informace, jak se virus šíří a jak se proti němu bránit. Zatím není cesta zavřít vnitřní prostory, upravovat otvírací dobu. Uvidíme, jak se ten klastr bude dál vyvíjet.

Bílo-zelené Česko. Resort zdravotnictví zveřejnil první semafor

Domácí

Popsali jste, že u těch klastrů je společný jmenovatel alkohol…

Samozřejmě, po požití začínají být lidé méně opatrní. Když jste ve střízlivém stavu, jste schopni leccos dodržovat. Ale po alkoholu na některé věci zapomenete a chováte se volněji.

Jakmile se začne semafor různě zabarvovat, nebude v tom zmatek? Přece jen lidé každodenně mezi hranicemi okresů migrují.

Pevně doufám, že zmatek nebude. Nemíníme zatím dávat opatření k migraci z okresu do okresu. To rozhodně ne.

Vyhrožovali mi násilím. Dívka z Techtle Mechtle popsala nenávistné reakce

Domácí

Je jasné, že hygienici jsou přetížení. Nepomohlo by přijmout středoškoláky-brigádníky, kteří by zvedali telefony a dělali trasování?

Můžou dělat jen některé věci, ale rozhodně to nemohou být středoškoláci. Snažíme se, aby na lince pro všechny hygienické stanice byli de facto na brigádu medici. Mají už nějakou zkušenost a rychle se zacvičí.

Reklama

Výběr článků

Načítám