Hlavní obsah

Razantně se oteplí, v týdnu bude až 20 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý dubnový týden nabídne typicky aprílové počasí, při němž se budou hodit jak deštníky, tak sluneční brýle. Oproti chladnému víkendu budou teploty poměrně výrazně stoupat a v odpoledních maximech se budou blížit 20 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V Sadové ulici v centru Zlína rozkvetly v těchto dnech sakury.

Článek

Zatímco loni jsme se v tomto období dočkali prvních letních teplot, v roce 2014 napadlo na Sněžce 20 centimetrů sněhu, připomněla Honsová vrtkavost dubnového počasí.

Letos se podobných rozmarů nedočkáme. V pondělí bude převládat velká oblačnost s přeháňkami, která se bude jen místy protrhávat. Odpolední teploty se dostanou na 10 až 14 stupňů.

Oblačné až zatažené počasí bude pokračovat i v úterý s tím rozdílem, že odpoledne se místy téměř vyjasní. Ráno budou teploty klesat na 6 až 2 stupně, přičemž chladněji by mělo být na západě území. Odpolední maxima se budou pohybovat v intervalu 15 až 19 stupňů.

Ve středu bude zpočátku převládat polojasno. Odpoledne však bude přibývat oblačnosti a v Čechách se objeví déšť. Ojediněle se mohou vyskytnout rovněž bouřky,” konstatovala Honsová. Ranní minima by se měla pohybovat mezi 8 a čtyřmi stupni, přes den se teploty dostanou k 16 až 20 stupňům.

Oblačné počasí s občasným deštěm či přeháňkami by mělo pokračovat i ve čtvrtek, během dne se však bude postupně vyjasňovat a srážky budou spíše ojedinělé. Ranní minima poklesnou na 10 až 6 stupňů, přes den se dočkáme teplot mezi 14 a 18 stupni.

Oblačné či polojasné počasí, zejména v Čechách s přeháňkami, by mělo vydržet i v pátek. Odpolední maxima meteorologové očekávají mezi 15 a 19 stupni.

Podobný charakter počasí slibuje i výhled na oba víkendové dny. Oblačno či polojasno doprovodí místy přeháňky, přičemž teploty setrvají na pátečních 15 až 19 stupních Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám