Hlavní obsah

Ráno chladno, přes den dvacet. Řadu příjemných dní naruší neděle

Ač je páteční ráno na velké části území studené, denní teploty budou tento i následující dny velmi příjemné. Postupně dosáhnou až na 22 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výjimkou má být podle Honsové nadcházející neděle, kdy by mělo být oblačno, teploty ale zůstanou na začátek října docela vysoké.

Páteční ráno je ještě poměrně chladné, teploměry ukazují kolem pěti stupňů. Mohou se objevit mlhy, přes den ale bude jasno, teploty se dostanou na 17 až 21 stupňů.

Sobota bude nádherná,” řekla Honsová. „Ráno bude studené s mlhami, ale to k tomu patří, pokud je bezvětří a jasná noc,” dodala. Teploty tedy budou těsně nad nulou s přízemními mrazíky. Přes den se ale dostanou na 18 až 22 stupňů. Zahraniční předpovědní modely podle Honsové udávají dokonce až 24 stupňů.

V neděli se nad české území přesune brázda nižšího tlaku vzduchu, bude převážně oblačno, místy dešťové přeháňky. Díky zvětšené oblačnosti bude ráno teplejší, teploměr ukáže 8 až 12 stupňů, na západě kolem čtyř stupňů. Přes den teploty i přes oblačnost zůstanou na hodnotách 18 až 22 stupňů.

Podle Honsové se začátkem příštího týdne opět vyjasní a krásné a teplé dny vydrží nejméně do pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám