Hlavní obsah

Rakušanův náměstek Hůrka v září skončí, podřízení si na něj stěžovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Náměstek ministra vnitra pro státní službu Petr Hůrka na konci září skončí ve funkci. Šéf resortu Vít Rakušan řekl, že dostal podnět od zaměstnanců kvůli „atmosféře na pracovišti.“ Konkrétnější s odkazem na slib těm, co si na Hůrku stěžovali, nebyl.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Petr Hůrka

Článek

„Důvody jako takové bych nechtěl konkretizovat, ale ne kvůli nějakému zamlžování,“ řekl s odkazem na slib lidem, od nichž podání dorazila. Hůrka pro Deník N uvedl, že se stížnosti týkaly bossingu, tedy šikany ze strany nadřízeného.

Rakušan uvedl, že s Hůrkou se na jeho rezignaci dohodli na společném jednání.

„Působení v sekci pro státní službu jsem spojil s přípravou koncepčního materiálu Modernizace státní služby. Proto jsem dnes s odevzdáním tohoto materiálu vládě a ministru vnitra oznámil ukončení své služby k 30. září 2022,“ uvedl Hůrka ve vyjádření, které poskytlo ministerstvo vnitra.

Hůrku do funkce takzvaného superúředníka jmenovala předchozí vláda Andreje Babiše (ANO), funkce se ujal v červenci 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám