Hlavní obsah

Rakušan: Dobíhá nás minulost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hnutí STAN dobíhá podle jeho šéfa Víta Rakušana minulost, od roku 2017 neměl mít podle něj nikdo kontakt s podnikatelem Michalem Redlem. „Jsou to nepochopitelné chyby, které nás teď stojí moc,“ míní. Hnutí se nyní musí odstřihnout od všech lidí, kteří by mohli být s podnikatelem v kontaktu, řekl v ČT.

Foto: Novinky

Ministr vnitra Vít Rakušan

Článek

„Dobíhá nás naše minulost. Od roku 2017 neměl mít s Redlem nikdo nic do činění,“ řekl k událostem posledních dní Rakušan.

„Já bych takovou schůzku stoprocentně odmítl,“ zdůraznil.

Reagoval tím na zprávy o schůzkách mezi Redlem a dnešním ministrem Petrem Gazdíkem. Ten kvůli tomu v neděli na svůj post rezignoval k 30. červnu.

Gazdíkovy schůzky vrhají na STAN špatné světlo. Jsou nevysvětlitelné, řekl Rakušan

Domácí

V důsledku kauzy je nyní potřeba podle Rakušana „hnutí STAN celkově odstřihnout od všech lidí, kteří by mohli být v kontaktu s Michalem Redlem“. Ten v minulosti udržoval blízké vtahy například s podnikatelem Radovanem Krejčířem.

„Musíme být schopni hnutí obnovit. Běžíme teď o budoucnost STANu,“ uvedl.

Michálek: Je to jako mafie, STAN a Redla musíme řešit

Domácí

Současně naznačil, že by podobně jako u Gazdíka uvítal vyvození politické odpovědnosti i u europoslance Stanislava Polčáka. Také on byl v blízkém kontaktu s podnikatelem Redlem.

Anketa

Myslíte si, že by kvůli napojení některých členů hnutí STAN na organizovaný zločin měl rezignovat ministr vnitra Vít Rakušan?
Ano
72,9 %
Ne, problém vyřešil dostatečně
24,6 %
Nevím
2,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27950 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám