Hlavní obsah

Rada zamítla stížnosti na Krausovu talkshow

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zamítla všech sedmnáct stížností, které přišly na říjnovou zábavnou talkshow Jana Krause vysílanou v televizi Prima. Své rozhodnutí zveřejnila v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Herec a moderátor Jan Kraus

Článek

V pořadu se jako host objevil Jiří Brady s ministrem kultury Danielem Hermanem a na začátku talkshow se neplánovaně zhruba padesátka umělců a dalších českých osobností velmi kriticky vyjadřovala k prezidentu republiky Miloši Zemanovi a k oslavám státního svátku 28. října. Z laického pohledu diváka mohlo jít o zneužití pořadu k politickému záměru. Krausovu talkshow vidělo v televizi 556 tisíc diváků.

Vysílací rada stížnosti zamítla, protože obsah zábavného pořadu nepodléhá regulaci mediálního zákona.

„Stížnostem nebylo vyhověno, nic jsme proti zákonu neshledali,“ informoval předseda rady Ivan Krejčí. Podle něj by však chtěla vysílací rada zneužívání zábavného žánru pro politické zájmy zabránit. Obsah zábavného pořadu totiž nyní nepodléhá zákonné regulaci televizního vysílání.

Změna termínu vysílání

Pořad způsobil komplikace ve vysílání. Místo ve středu 26. října se Krausova talkshow vysílala mimořádně o den později, ve čtvrtek 27. října, a navíc ve zkrácené verzi. Podle prvních informací televize nebyl pořad zařazen proto, že ho produkce nedodala včas, produkční Simona Matásková to však popřela.

Prima den poté sdělila, že se Kraus nevysílal v původně ohlášeném termínu proto, že se televize obávala postihu ze strany vysílací rady za nevyváženost a neobjektivitu. Rada se proti tomu ohradila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám