Hlavní obsah

Rada opět odložila udělení licencí pro TV digitální vysílání

Právo, jp
PRAHA

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém úterním zasedání opět oddálila udělování licencí pro televizní digitální vysílání. Chce ještě rozhodnout o bonitě uchazečů o licence.

Článek

"O jeden hlas tedy v poměru 7:6 rada odhlasovala, že se udělení licencí odkládá," řekl v úterý šéf vysílací rady Petr Pospíchal. Rada bude konzultovat s provozovatelem digitálních sítí bonitu uchazečů o licenci.

"Lhůta, kdy se jednání s provozovateli stane nebo bude ukončeno, nebyla stanovena," řekl Právu Pospíchal. Ten, jako předseda rady, který úterkem končí ve své funkci a nahradí ho jeho kolega Václav Žák, je z celé situace roztrpčený. "Odklad udělování licencí je hazardem jak s důvěrou investorů, žadatelů, tak i občanů, kteří volají po nových televizních programech a nové koncepci vysílání," řekl Právu Pospíchal.

Pospíchal si v této situaci klade otázku, jaké je vlastně směřování rady. "Je rada pro rozhlasové a televizní vysílání schopna fungovat tak, jak ji zákon ukládá, když jsou v ní takové rozpory," řekl v úterý Právu Pospíchal.

"A tak důležité rozhodnutí, jako je udělování digitálních licencí se neustále pod nějakými zánminkami odkládá," doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám