Hlavní obsah

Rada ČT odsouhlasila Janečkovi 350 tisíc korun

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rada České televize (ČT) ve středu zhodnotila podklady pro odměnu generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi za prvé pololetí letošního roku a konstatovala, že všechny úkoly splnil. Navrhla mu proto vyplatit podle manažerské smlouvy odměnu 350 tisíc korun. Kritérii hodnocení jsou sledovanost, spokojenost diváků, vyrovnané hospodaření veřejnoprávní televize i plnění usnesení Rady ČT.

Článek

V souvislosti s odměnou Janečkovi se na Radě rozvířila prudká diskuse o tom, do jaké míry souvisí zveřejňování odměn s ochranou osobních dat a soukromého života dotyčného člověka. Předseda Rady ČT Milan Horálek v této souvislosti vytkl médiím: "Novináři, vy tam dáte tu částku a zítra Janečkovi ze závisti propíchnou pneumatiky u auta, jako to udělali mě. To je závist českého národa."

Radní v této souvislosti zdůraznili, že zmíněná odměna je za vynikající výsledky práce a že Janečkovi náleží ze zákona.

Rada ČT ve středu schválila výroční zprávu České televize o hospodaření za loňský rok a konstatovala, že výsledky hospodaření, i podle podle nezávislého auditu, jsou vyrovnané.

"Vyrovnané hospodaření má Česká televize naplánováno až do roku 2010," podotkl vrchní a programový ředitel ČT František Lambert. Česká televize podle něho v pololetí letošního roku hospodařila se ziskem 242 miliónů korun, což je o 60 miliónů víc, než plánovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám