Hlavní obsah

Prymula: Jsem soukromá osoba a ochranka u mě končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exministr zdravotnictví Roman Prymula je nyní soukromá osoba a nemá jakékoli angažmá ve státní sféře. V neděli to řekl v diskusním pořadu Partie v televizi Prima. Na dotaz, jestli bude mít roli ve státní sféře, odpověděl, že zájem je, ale nic zatím nenastalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)

Článek

„V tuto chvíli jsem soukromá osoba, nemám ve státní sféře žádné angažmá,“ řekl Prymula v televizi Prima. Exministr se v tomto týdnu sešel s prezidentem Milošem Zemanem. „Tam jsem byl jako soukromá osoba diskutovat, jak ta epidemie vypadá, jak se šíří,“ řekl.

V souvislosti s výhružkami kvůli opatřením proti koronaviru, které se na něj snesly, mu byla přidělena ochranka. „Tady je kuriózní to, že nepřítelem České republiky byl Prymula, ne koronavirus,“ poznamenal exministr. Ochranka ale dnešním dnem končí.

Prymula má několik týdnů policejní ochranku

Domácí

Ve funkci ministra skončil koncem října kvůli tomu, že krátce předtím byl vyfotografován, jak bez roušky vychází z restaurace, která měla být kvůli šíření epidemie koronaviru uzavřena.

Prymula již dříve připustil, že schůzka byla politická chyba. Fotografové na ní zachytili i předsedu poslaneckého klubu vládního hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Prymula koncem října řekl, že má právní analýzu, podle které se pochybení nedopustil.

Noční schůzka: šlo o šéfa VZP?

Domácí

„Já na té své části si samozřejmě trvám. Bylo tam logicky více lidí, ti tam seděli snad od půl čtvrté, co tam dělali, já nevím. A co se týká těch diskusí, tak stále žiju v dojmu, že o tom existují nějaké záznamy,“ řekl k říjnové schůzce v restauraci, která měla být podle nařízení uzavřená.

Reklama

Výběr článků

Načítám